Traditionele thaise Massage

In de massagepraktijk van Aom, te Oirschot, kunt u terecht voor verschillende vormen van massage. Eén daarvan is de traditionele Thaise massage.

De geschiedenis van de traditionele Thaise massage

Het ontstaan van de traditionele Thaise massage vond 2500 jaar geleden plaats. De van oorsprong Indiase massagevorm, kwam met boeddhistische monniken mee naar Thailand.

De Thaise massage behoort tot ’s werelds oudste geneesmethoden. Wanneer men ziek was, werd dit gezien als een onbalans in lichaam of geest. Vervolgens werd men behandeld met de vier elementen uit de traditionele geneeskunst. Naast spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning en kruiden, is één van deze elementen de Thaise massage.

Maak een afspraak:

Werkwijze

Bij een Thaise massage masseert de masseuse u met haar handen, knieën, ellebogen en soms zelfs met haar hele gewicht. Uw spieren worden gemasseerd totdat alle spanning verdwenen is. Tevens wordt u in diverse yogaposities geplaatst, uw ledematen worden gestrekt en gerekt.

Naast stretching en yoga, wordt Thaise massage ook gekenmerkt door acupressuur. Dit is een aan acupunctuur gerelateerde techniek, waarbij gebruikt gemaakt wordt van vingerdruk op de acupunctuurpunten en meridianen in uw lichaam. Deze manier van masseren wordt daarom ook wel drukpuntmassage genoemd.

De werking van traditionele Thaise massage

Thaise massage zorgt voor een versoepeling van de weefsels, zoals de huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten. Het stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem. Dit zorgt ervoor dat u meer energie krijgt. Daarnaast is Thaise massage onder andere helpend bij:

  • chronische vermoeidheid;
  • hoofdpijn;
  • rugklachten;
  • nekklachten;
  • stijve spieren en gewrichten.

Niet alleen lichamelijke klachten worden door Thaise massage voorkomen en verholpen, ook bij psychische klachten is deze vorm van massage helpend. Het bestrijdt stress en zorgt voor een vermindering van depressieve gevoelens.

Traditionele Thaise massage zorgt voor een harmonisering van het lichaam en helpt blokkades los te maken. Dit bevordert de vrije stroom van energie door het lichaam.

Heeft u interesse in een traditionele Thaise massage, dan bent u bij Aom aan het juiste adres. U bent van harte welkom in haar praktijk te Oirschot.

×